مصاحبه اختصاصی
1400/4/2
نوع: مربیان
نویسنده: پرنیان ستوده

 لطفا معرفی مختصری از خودتان بفرمایید؟

حامد حامدیان هستم؛ فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا. عاشق استارتاپ‌ها، منتور، مشاور و مدرس کسب‌وکارهای نوپا، پرانرژی و فعال در حوزه استارتاپی و علاقه‌مند به جامعه‌سازی و توسعه اکوسیستم. همیشه در حال یادگیری و به اشتراک گذاشتن آموخته‌ها هستم و به‌طور پیوسته موضوعات مربوط به کسب‌وکارهای فناورانه و نوآورانه را دنبال می‌کنم.

 

در چه حوزهای فعالیت می‌کنید؟

در حوزه‌های آموزش، برگزاری رویدادها، توسعه محصول، توسعه کسب‌وکار، مشاوره سرمایه‌گذاری، مدیریت نوآوری و تجاری‌سازی فعالیت می‌کنم.

 

از چه سالی فعالیت در حوزه استارتاپی را شروع کردید؟

از سال 94 از هلدینگ سرآوا و شرکت‌های زیرمجموعه آن شروع به فعالیت کردم. در موقعیت‌های شغلی مختلفی با استارتاپ‌ها کار کردم؛ از مراحل شکل‌گیری ایده و تشکیل تیم تا آموزش و توانمندسازی استارتاپ‌ها و ورود آن‌ها به شتابدهنده‌ها و دوره‌های پیش‌شتابدهی و شتابدهی و در نهایت اتصال استارتاپ‌ها به سرمایه‌گذاران و جذب سرمایه، تجربه کار داشتم.

 

 

تا به حال چه استارتاپ‌های موفقی را تحت مربیگری خود داشته‌اید؟

استارتاپ های نوآوردگاه و کشت یار

استارتاپ نوآوردگاه، در واقع پلتفرمی برای شناسایی، ارزیابی و جذب تیم‌ها و افراد صاحب ایده و همچنین تسهیلگری ورود آن‌ها به شتابدهنده ها و مراکز نوآوری است که طی 4 سال فعالیت به بیش از 1000 نفر کارآفرین در 10 شهر کشور خدمات ارائه داده است.

استارتاپ کشتیار، دستیاری هوشمند برای زمین‌‌های کشاورزی است که با استفاده از تصاویر ماهوارههای سنجش از دور، در کنار دانش کشاورزی، راهکارهایی برای افزایش عملکرد و تولید محصولات کشاورزی ارائه میدهد.

 

به نظر شما، کمبود چه چیزهایی در اکوسیستم استارتاپی احساس می‌شود؟

کمبود قوانین تسهیلگرانه برای کسب‌وکارهای نوپا احساس می‌شود. قوانین و مقررات در ایران مشکلات زیادی برای کسب‌وکارهای نوپا ایجاد کرده‌اند؛ از جمله مسائل حقوقی و مالیاتی، که با برخی راهکارها می‌توان بار آن‌ها را از دوش تیمهای استارتاپی ایرانی برداشت و یا قوانین را برای آن‌ها تسهیل کرد و یا مشاوران متبحر ، مشاوره‌های رایگان در اختیار استارت آپ ها قرار دهند و هزینه‌ها تنها از استارتاپ‌هایی که به موفقیت چشم‌گیر می‌رسند، دریافت شود.

 

 

به ‌نظر شما، بزرگ‌ترین مشکلی که در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

سرمایه‌گذاران خطرپذیر و سرمایه‌گذاران فرشته در ایران در بسیاری از موارد ریسک حمایت از استارتاپ ها را نمی‌پذیرند و با سخت‌گیری بیش از حد، موانع زیادی پیش روی استارتاپ‌ها قرار می‌دهند. . نظام سرمایه‌گذاری دولتی نیز در این بخش بسیار ضعیف است. مشکل دیگر عدم شناخت و آگاهی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نسبت به فضای کسب‌وکارهای اینترنتی است که باعث افزایش عدم اطمینان و اعتماد سرمایه‌گذاران شده است. علاوه بر این تعداد نهادها و اتحادیه‌های سرمایه‌گذاری که از طرف دولت پشتیبانی شوند بسیار کم بوده و معمولا هیچ پشتیبانی مناسبی از این بابت صورت نمی‌گیرد.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.